5 СЪВЕТА ЗА ПРИЯТНО ВРЪЩАНЕ В УЧИЛИЩЕ СЛЕД ВАКАНЦИЯТА

5 СЪВЕТА ЗА ПРИЯТНО ВРЪЩАНЕ В УЧИЛИЩЕ СЛЕД ВАКАНЦИЯТА
24 август 2021

Въпреки, че все още лятото не си е отишло, с всеки изминал ден усещаме приближаващия учебен период. В нашето семейство наред с другите ученици в по-горните класове, тази година ще имаме и първолак, така че напълно разбираме всички родители, на които им предстои този важен момент! 

 

Завръщането в училище след слънчевата ваканция на море или при баба и дядо, понякога може да се окаже трудно и стресиращо. Рутината, новия клас, закупуването на учебните пособия, стресът, дали всичко ще бъде наред, различните заболявания, които се предават между децата, като бонбони... Привикване и организация за повече сън и разочарованието, което децата чувстват след дългата почивка, може да превърне този преход в истинско мъчение.

 

С началото на новата учебна година, учителите преподават новите уроци, а учениците се опитват да научат колкото се може повече за краткото време, с което разполагат. Всички сме съгласни, че преподаването не е шега работа, но и усвояването на целия учебен материал също е предизвикателство за учениците. Всичко това често е стресиращо за децата, а понякога те нямат необходимите „инструменти“, за да останат съсредоточени. 

 

Могат ли етеричните масла да ни помогнат и безопасни ли са те? Етеричните масла са чудесен начин човек да се подготви преди да се върне към рутината си и да избегне стреса. Така че, преди да изпаднете в паника, поемете дълбоко въздух и обмислете да вземете тези етерични масла, които могат да помогнат да направите това време на годината по-малко стресиращо.

 

По-долу ще ви разкажем за няколко фантастични синергии, които могат да помогнат на детето ви в началното училище.

 

 

СЕРИЯ АРОМА ПРОДУКТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА ДЕЦА

 

Малки ароматни герои на PRIMAVERA е линия от продукти за ароматерапия предназначена за деца – няколко вида рол-он, арома блендове за дифузер, както и спрейове за стая. Всички те имат различни приложения, а за да бъдат и по-забавни за децата, всяка серия се представя от различен герой – любознателното лисиче Мати, пухкавата Фелисити (която носи ароматни сънища), Сис – малката Пази-ме вещица, смелото драконче Еберхард, малкото слонче Джонатан и най-новото попълнение – игривото коте Тара.

 

Имат успокояващо действие, насърчават концентрацията и чувството за безопасност, смелост и самочувствие. Продуктите чудесно могат да бъдат включени в ежедневни ароматни ритуали и са предназначени за деца от 3 до 12 години.

 

PRIMAVERA Kids е натурален метод за нежна подкрепа на развитието на детето. Всички продукти от линията PRIMAVERA Kids са тествани за безопасност и се основават на растителната сила на 100% чисти, естествени етерични масла.

 

Качеството на PRIMAVERA, гарантира 100% чисти и натурални етерични масла:

 • Истински етерични масла – не са допълнително обработвани, не са модифицирани.
 • Те са автентични – съдържат само маслото от посоченото растение.
 • Те са неподправени – не съдържат изкуствени или синтетични добавки.
 • Те са с един доказан произход – не са разредени с компоненти от други масла.

Ние вярваме, че арома синергиите могат да направят прехода към училищните занимания възможно най-плавен за вашето дете. В тази статия подготвихме и няколко практични съвета, с които бихме искали поне малко да помогнем на вас и вашите деца, за да посрещнете училищните предизвикателства без затруднения.

 

Primavera-Aromatherapy-Essential-oils-768x512

 

1. Реалистични очаквания

 

Когато поставим реалистични и напълно постижими цели на децата те сякаш разцъфтяват. Ако обаче задачите им са твърде много и твърде сложни те бързо губят интерес и фокус. Ето три простички, но много ефективни идеи с които да постигнете това:

 • Високите цели могат да бъдат по-практически и реалистични за постигане, ако отделите време да ги разбиете на малки части, с които детето да се справя стъпка по стъпка; 
 • Уведомете ги предварително какво и кога се очаква от тях;  
 • Ако детето може да чете, напишете задачите, които трябва да изпълни стъпка по стъпка. Ако не може, използвайте снимки, за да създадете график или списък със задачи и преминете през тях.

 

У дома или в класната стая, ние вярваме, че ароматните блендове с етерични масла, като PRIMAVERA Kids, могат да допринесат за подобряване на концентрацията при децата ви. Силно препоръчваме цитрусовия арома бленд PRIMAVERA НАУЧИ ЛЕСНО за поддържане на фокуса и концентрацията. Сладкият му аромат успешно премахва тревожното раздразнение, причина за намаленото внимание при децата. Свежата смес от цитруси, създава мотивираща учебна атмосфера и помага на децата да останат фокусирани за по-дълъг период от време. 

 • Лимон – Ароматът на лимон концентрира. Както при грейпфрута и портокала, етеричното масло се извлича от кората, чрез студено пресоване.
 • Грейпфрут – Ароматът на грейпфрут стимулира и дава на децата желание за действие. Етеричното масло с плодово-тръпчив ефект осигурява мотивация и енергия.
 • Портокал – Портокаловият аромат вдъхновява доброто настроение и има балансиращ ефект. Плодовият аромат дава спокойствие и мотивация за нови задачи.

 

 

2. Едно по едно

 

Най-важното нещо, което трябва да запомним, като възрастни, е, че все още децата не умеят да разпределят задачите си.

Прескачането от една задача към друга, без преход, може да доведе до загуба на фокус и дори до нежелание за изпълнение. Помогнете на вашето дете да се справи със задачите си една по една. 

 

Matti-Primavera-kids-essential-blends

3. Навици - създайте (и се придържайте) към рутина

 

Последователните действия са най-добрите приятели за родители, учители и деца. Когато децата знаят какво да очакват през деня, стреса за тях е по-малко, а концентрацията повече. 

Важно е да отделите време за учене, домашна работа, игра и сън, както и за всякакви задачи между тях. У дома най-важните навици, които можете да установите, за да помогнете на децата си са време за лягане и събуждане.

Изграждането на навик у децата да си лягат навреме всяка вечер, ще допринесе за подобряването на фокуса им през деня. Уверението, че се събуждат навреме всяка сутрин и знаят какво да очакват, ще им помогне да започнат свободните си дни по-здравословно и без стрес. Това ще им позволи също да изразходват повече енергия в училище, като се фокусират върху различните задачи.

 

 

4. Пълноценен сън

 

Сънят е следващия добър помощник за поддържане на здравето и за плавния преход обратно към рутината. Достатъчният сън през нощта поддържа имунната система на детето и му помага да бъде във върхова форма през целия ден. 

Денят на децата е вълнуващ. Пълен с очарователни, впечатляващи, но и изтощителни преживявания. Това прави още по-важно да имат здравословен и спокоен сън. През това време на почивка и възстановяване, децата могат да обработят събитията от деня и да ги превърнат в мечти. Арроматът на сладки сънища създава успокояващо изживяване при къпане преди лягане и предизвиква спокойна атмосфера със синеричната сила на етерични  масла от лавандула, бензое сиам и хо листа.

 

 • Лавандула – Лавандулата е едно от най-важните лечебни растения в ароматерапията. Нежният му аромат успокоява и отпуска.
 • Бензое Сиам – Етеричното масло се получава от смолата на дървото Styrax и се използва, когато има неспокойствие. Мирише сладко, ванилово и топло.
 • Хо листа – Етеричното масло от листата на Хо се използва при безсъние. Има балансиращ и психически укрепващ ефект.


Primavera-Kids-Sleep-Better-768x512

 
5. Благоприятна учебна среда

 

Създаването на пълноценна учебна среда за децата, у дома или в класната стая, е изключително важно и може лесно да се постигне. Дайте им свободно пространство за учене, където на спокойствие да се концентрират.

Премахнете всичко излишно и поддържайте зоната за учене без всякакви ненужни предмети, които могат да ги разсеят и така да загубят интерес. Когато създадете такава приятна балансирана учебна среда, настъпва идеалното време да дифузирате етерично масло, което да помогне за фокусирането на ученика. Оптималният вариант е дифузиране на интервали от половин час.

 

Един любим на нас дифузер разработен специално за деца е „Весели приятели“ на Primavera, не само заради уникалните му и удобни функции. Казваме го така с увереност, защото помага на нашите деца с нежния си разпръскващ аромат, с прекрасния си, забавен вид и нежна музика.

Разработеният в детски дизайн ултразвуков дифузер предлага многобройни варианти за работа и ароматизира помещения до 30 м2 с нежна ароматна мъгла. Благодарение на тази техника, той и овлажнява деликатно въздуха в помещението. Пълни се със 145 мл вода и няколко капки от 100 % натурален бленд от аромати или единично етерично масло. Количеството образувана мъгла е около 35 мл на час.

 

Happy-friends-aroma-diffuser-kids-Primavera3-768x512


Дали ароматите имат общо с нашата звездна карта и долко зодията ни може да бъде решаваща при избора ни на етерично масло.

прочети още

Колко безопасни са етеричните масла за нашите домашни любимци и как им въздействат

прочети още

Непознатото красиво растение лавдан, известно още като скална роза и неговите полезни свойства

прочети още

Всичко, което трябва да знаем за пасивната дифузия и къде да я прилагаме

прочети още

Могат ли да ни помогнат етеричните масла при ухапвания от насекоми? Кои са най-подходящи

прочети още

Изключително хидратиращо, овлажняващо и обновяващо течно злато за нашата кожа и коса.

прочети още

Полезни свойства, ползи за здравето и употреба на екзотичното абсолю от горска теменуга.

прочети още

Полезни съвети за употреба и рецепти с алое вера за красива кожа, които можем да направим и удома.

прочети още

Кои етерични масла можете да използвате върху раната си и как да ги приложите? Какво е действието им и как можете да ги комбинирате за най-добър ефект? 

прочети още

Полезни съвети, употреба и предимства на завладяващия аромат на абсолю от жасмин в ароматерапията.

прочети още

Изненадващи ползи за тялото и ума и интересни факти за етеричното масло от ветивер

прочети още

Полезен натурален овлажнител, богат на витамини C и Е, който подсилва естественото хидратиране – за по-здрави кожа и коса.

прочети още

Ръководство за минералните слънцезащитни продукти, на които може да се доверите. Защо е важна слънцезащитата да бъде безопасна не само за нас, но и за природата.

прочети още

Какво е абсолю (абсолют), как можем да го прилагаме у дома и какви са предимствата му пред етеричните масла. Полезни съвети в света на магичните аромати!

прочети още

Етерични масла PRIMAVERA със свежо и иглолистно ухание, които влияят благотворно не само на тялото, но и на душата ни.

прочети още

Какво е нужно да знаем за флоралните води и как да ги прилагаме

прочети още

Етерични масла и арома продукти, които се извличат внимателно и се обработват в хармония с природата.

прочети още

Представяме ви компаниите, с които работим успешно вече две години! Започваме с ИКАРОВ и техният 30-годишен юбилей.

прочети още

Няколко лесни и бързи трика за красота с натурални масла, с които можете да развихрите своята креативност

прочети още

Общи насоки при употреба на етерични масла на деца и как да ги използваме безопасно

прочети още

Meloncello е блогът на био магазин МаКаСа, където ще споделяме интересни и полезни неща за един по-природoсъобразен живот.

прочети още

Как да изберем висококачествен дифузер за нашия дом или офис? Наръчник за начинаещи.

прочети още

Силният антиоксидант, който помага срещу свободните радикали. Имуностимулантът с мощен противовъзпалителен ефект

прочети още

Как да си направим бленд или синергия? Наръчник за смесване на етеричните масла и тяхната класификация.

прочети още

Да разкажем за популярния аналгетик, който облекчава болка, като главоболие, мускулни болки и различни възпаления и същевремнно има ободряващ енергизиращ аромат.

прочети още

Превърнете студените зимните дни в най-прекрасните празнични моменти с нашите предложения за Коледни аромати!

прочети още

Един от най-популярните аналгетици и антисептици, масло с изключителни противовъзпалителни свойства.

прочети още

Всички обичаме етеричните масла и ароматерапията, но знаем ли, как правилно да съхраняваме своята ароматерапевтична колекция?

прочети още

В тази статия ще разгледаме няколко от най-популярните видове евкалиптови масла, който можете да намерите и в био магазин МаКаСа.

прочети още

Кои масла да използваме и как да си направим първите рецепти за домашни почистващи препарати с етерични масла.

прочети още

Древните гърци и римляни, смятали боровата смола за едно от най-добрите средства за лечение на простудни заболявания.

прочети още

Едно от най-често използваните етерични масла, което разполага със страхотни лечебни качества. Има антибактериално действие с широк спектър на действие.

прочети още

7 етерични масла, с които можем да подсилим имуната ситема. Рецепти за домашни блендове в арома дифузери за здравословен начин на живот!

прочети още

Най-обичаното и популярно етерично масло в ароматерапията, с неповторимо ухание, което има хиляди приложения.

прочети още

За полезните свойства на чистото нерафинирано кокосво масло, богато на антиоксиданти, които я предпазват от свободните радикали, които нарушават нейната еластичност.

прочети още

Кратък наръчник за правилно и безопасно прилагане на ароматерапия с етерични масла в домашни условия

прочети още

Какво е базово/растително масло? Кое масло е подходящо за различните типове кожа?

прочети още

Насоки за безопасност, които трябва да следваме, когато употребяваме етерични масла и продукти, получени от тях.

прочети още

Съвременната ароматерапия въвежда термини, които не винаги са разбираеми от всеки арома любител. В тази статия ще се опитаме кратко да обясним някой от тях.

прочети още

Допълнение към вашата арома колекция, освобождава от излишно натрупаните течности в организма.

прочети още

Етерични масла, които не са толкова популярни, но заслужават нашето внимание.

прочети още

Чудодейното етерично масло и неговите невероятни качества.

прочети още

Да запазим младежкия си вид с натурална козметика за лице

прочети още

Невероятните свойства на маточината, ценена още от древността.

прочети още

Лесно приложими рецепти с етерични масла за бързо облекчение на болезнена и чувствителна кожа.

прочети още

Как ефикасно да предотвратим появата на портокалова кожа

прочети още

Многобройните полезни свойства на безсмъртничето в ароматерапията.

прочети още

Поглезете кожата на тялото си с най-ароматните продукти за тяло на МаКаСа

прочети още

Етерични цитрусови масла и тяхното приложение у дома, в дифузер или за домашна козметика

прочети още

Няколко полезни рецепти и блендове за приготвяне на домашен репелент против насекоми.

прочети още

За добре поддържана и подстригана брадата в домашни условия

прочети още

Малко за шампоаните или защо да използваме продукти с чисти съставки

прочети още

Полезни съвети за подрханване и озаряване на кожата през пролетта

прочети още

Мъже, брадата винаги ще е на мода! В тази статия ще ви разкажем за всичко, което ще е необходимо за брадата Ви.

прочети още

Рецепти за натурален дезинфекциращ спрей с етерични масла

прочети още